Opečené hřebenatky se smetanovou omáčkou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
39 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
58 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při vysoké teplotě rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, vložíme do ní šafrán a pražíme jej tak dlouho, dokud nezačne vonět. Poté jej rychle vyndáme na talíř.
  • 2
    Na pánvi zahřejeme máslo, přisypeme polovinu hřebenatek a 2 minuty je opékáme. Obrátíme je a opékáme další 1,5-2 minuty. Musejí být propečené v celé tloušťce, tužší, než byly syrové a neprůhledné. Hotové je přendáme na talíř, přikryjeme a udržujeme je teplé. Stejně připravíme i zbytek, podle potřeby doplňujeme máslo.
  • 3
    Do šťávy nasypeme za stálého míchání opražený šafrán, přidáme šampaňské víno nebo jiný sekt, smetanu a zachycenou šťávu z hřebenatek. Omáčku přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut, než zhoustne tak, že zůstává na spodní straně lžíce.
  • 4
    Přidáme citronovou šťávu a podle chuti osolíme a opepříme. Do hotové omáčky vložíme hřebenatky a prohřejeme je. Na talíři ozdobíme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.