Opečené tousty s pomazánkou z Riccoty a bazalkového pesta
18 min.
Ingredience
- 12krajícůChléb toastový
- 3lžíceOlej olivový
- 250gramůSýr Ricotta
- 5lžicPesto
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceSýr Parmezán
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Krajíce toustového chleba nasucho opečeme a lehce potřeme trochou olivového oleje. Opečené krajíce překrojíme podélně na plátky, kůrku odřízneme.
- 2V misce smícháme sýr Ricotta s bazalkovým pestem, olivovým olejem a špetkou soli, okořeníme pepřem, směs dobře vymícháme dohladka. Z Parmezánu vykrájíme tenké hoblinky.
- 3Na toustové plátky navršíme pomazánku, servírujeme je ozdobené parmezánovými hoblinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.