Opečené tousty s pomazánkou z Riccoty a bazalkového pesta

18 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krajíce toustového chleba nasucho opečeme a lehce potřeme trochou olivového oleje. Opečené krajíce překrojíme podélně na plátky, kůrku odřízneme.
  • 2
    V misce smícháme sýr Ricotta s bazalkovým pestem, olivovým olejem a špetkou soli, okořeníme pepřem, směs dobře vymícháme dohladka. Z Parmezánu vykrájíme tenké hoblinky.
  • 3
    Na toustové plátky navršíme pomazánku, servírujeme je ozdobené parmezánovými hoblinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.