Opečený tuňák se sardelovým máslem

23 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
58 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
687 mg
Cukr
424 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si sardelové máslo. Okapané řezy z ančoviček (sardelí) a nadrobno nakrájenou cibuli dáme do misky a důkladně promícháme. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a změklé máslo. Dochutíme citronovou šťávou a pepřem.
  • 2
    Z připraveného sardelového másla vytvoříme pomocí papíru na pečení váleček, papír po obou stranách zahneme a vložíme na 15 minut do mrazničky.
  • 3
    Na vysokou teplotu rozehřejeme grilovací pánev, kterou mírně potřeme olivovým olejem. Postupně z obou stran opékáme steaky z tuňáka. Pokud chceme středně propečené, tak vždy po dobu 2 minut, pokud máme raději důkladně propečené, pečeme steaky 4 minuty z každé strany. Podle chuti maso osolíme a opepříme.
  • 4
    Nahřejeme si talíře a přendáme na ně opečené maso. Navrch položíme 2 plátky sardelového másla, tenké proužky pomerančové kůry a snítku petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.