Opečený tuňák se sardelovým máslem
23 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžícePomerančová kůra
- 120gramůMáslo čerstvé
- 28gramůAnčovičky konzervované
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaCitronová šťáva
- 3špetkyPetržel - nať
- 1,5špetkySůl
- 1decilitrOlej olivový
- 600gramůTuňák obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
58 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
687 mg
Cukr
424 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si sardelové máslo. Okapané řezy z ančoviček (sardelí) a nadrobno nakrájenou cibuli dáme do misky a důkladně promícháme. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a změklé máslo. Dochutíme citronovou šťávou a pepřem.
- 2Z připraveného sardelového másla vytvoříme pomocí papíru na pečení váleček, papír po obou stranách zahneme a vložíme na 15 minut do mrazničky.
- 3Na vysokou teplotu rozehřejeme grilovací pánev, kterou mírně potřeme olivovým olejem. Postupně z obou stran opékáme steaky z tuňáka. Pokud chceme středně propečené, tak vždy po dobu 2 minut, pokud máme raději důkladně propečené, pečeme steaky 4 minuty z každé strany. Podle chuti maso osolíme a opepříme.
- 4Nahřejeme si talíře a přendáme na ně opečené maso. Navrch položíme 2 plátky sardelového másla, tenké proužky pomerančové kůry a snítku petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.