Opékaná rýže s vejci
35 min.
Ingredience
- 150gramůRýže loupaná
- 350mililitrůVoda pitná
- 4kusyCibulka jarní
- 130gramůHrášek
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vaříme ve vodě 12 minut, vodu slijeme a rýži propláchneme studenou vodou.
- 2V teflonové pánvi zvolna mícháme rozšlehaná vejce do ztuhnutí.
- 3Ve woku rozehřejeme olej a pánví zakroužíme, aby olej pokryl stěny pánve. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájené cibulky a předem uvařený hrášek. Za občasného míchání zahříváme 2 minuty. Potom vmícháme uvařenou rýži. Do woku přidáme vejce, sójovou omáčku a špetku soli. Vše dobře promícháme.
- 4Pokrm rozdělíme do misek, ozdobíme cibulkovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.