Opékaná zeleninová rýže

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži propláchneme studenou vodou, zalijeme ji 300 ml lehce osolené vody a přivedeme k varu. Při mírné teplotě vaříme asi 20 minut. Uvařenou rýži necháme vychladnout.
  • 2
    Oloupeme okurku a podélně rozpůlíme. Vydlabeme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky pokrájíme na asi 2 cm silné k
  • 3
    kousky.
  • 4
    Fazolky nakrájíme na 1 cm velké kousky, cibuli pokrájíme na kostičky a česnek jemně nasekáme. Kuküřici necháme okapat na sítu.
  • 5
    V pánvi wok zahřejem olej a za stálého míchání v ní 2 minuty opékáme česnek s cibulí, pak přidáme fazolky a pečeme další 3 minuty.
  • 6
    Přimícháme kukuřici a rýži a pečeme dalších 5 minut. Ochutíme sójovou omáčkou, kari pastou, solí a pepřem. Poté opékáme další 2 minuty.
  • 7
    Jako poslední vmícháme okurku a jarní cibulky.
  • 8
    Každou porci ozdobíme jedním dílkem limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.