Opékaná zeleninová rýže
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůRýže basmati
- 1špetkaSůl
- 1kusOkurka salátová
- 3kusyCibulka jarní
- 80gramůFazolové lusky zelené
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůKukuřice
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžičkyKari pasta zelená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme studenou vodou, zalijeme ji 300 ml lehce osolené vody a přivedeme k varu. Při mírné teplotě vaříme asi 20 minut. Uvařenou rýži necháme vychladnout.
- 2Oloupeme okurku a podélně rozpůlíme. Vydlabeme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky pokrájíme na asi 2 cm silné k
- 3kousky.
- 4Fazolky nakrájíme na 1 cm velké kousky, cibuli pokrájíme na kostičky a česnek jemně nasekáme. Kuküřici necháme okapat na sítu.
- 5V pánvi wok zahřejem olej a za stálého míchání v ní 2 minuty opékáme česnek s cibulí, pak přidáme fazolky a pečeme další 3 minuty.
- 6Přimícháme kukuřici a rýži a pečeme dalších 5 minut. Ochutíme sójovou omáčkou, kari pastou, solí a pepřem. Poté opékáme další 2 minuty.
- 7Jako poslední vmícháme okurku a jarní cibulky.
- 8Každou porci ozdobíme jedním dílkem limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.