Opékané lilky s česnekem
30 min.
Ingredience
- 800gramůLilek
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilky oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi centimetr, osolíme a necháme chvíli stát.
- 2Osušené lilky opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Upravíme je na talíře, potřeme česnekem utřeným se solí a pokapeme citronovou šťávou. Ihned podáváme.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo slané pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.