Opékané mušle na zelenině
50 min.
Ingredience
- příloha
- 5kusůCibule
- 500gramůMušle svatojakubské
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPórek
- 3kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř citronový
- 1lžičkaCukr krupice
- 5lžicOlej sezamový
- 3centilitrySherry brandy
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku s pórkem omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Rajčata v sítu spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Svatojakubské mušle pořádně omyjeme a rozpůlíme. Očištěné a omyté malé žampiony rozkrojíme napůl.
- 3Ve woku si rozehřejeme olej, cibuli s pórkem a česnekem zpěníme a přidáme rajčata. Zeleninu ochutíme solí, pepřem, troškou cukru a vše za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přidáme mušle se žampiony, sójovou omáčku a přilijeme Sherry brandy. Promícháme, dochutíme solí, pepřem a smažíme ještě 2 minuty.
- 4Zeleninu s mušlemi podáváme s plátky citronu a snítkami kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.