Opékané mušle na zelenině

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulku s pórkem omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Rajčata v sítu spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Svatojakubské mušle pořádně omyjeme a rozpůlíme. Očištěné a omyté malé žampiony rozkrojíme napůl.
  • 3
    Ve woku si rozehřejeme olej, cibuli s pórkem a česnekem zpěníme a přidáme rajčata. Zeleninu ochutíme solí, pepřem, troškou cukru a vše za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přidáme mušle se žampiony, sójovou omáčku a přilijeme Sherry brandy. Promícháme, dochutíme solí, pepřem a smažíme ještě 2 minuty.
  • 4
    Zeleninu s mušlemi podáváme s plátky citronu a snítkami kopru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.