Opékané nudle se zeleninou

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
16 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na proužky. Brokolici opláchneme vodou a rozebereme na růžičky.
  • 2
    V hrnci s vařící osolenou vodou (dvě lžíce vody si necháme stranou na později) uvaříme nudle. Měkké nudle propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 3
    Ve větší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a krátce v něm osmažíme prolisovaný česnek. Pak přidáme ostatní připravenou zeleninu a za stálého míchání ji 2 až 3 minuty smažíme. Do pánve potom přilijeme vývar a sójovou omáčku, vše promícháme a vaříme 5 minut na mírném ohni.
  • 4
    V druhé pánvi rozehřejeme zbývající olej a smažíme v něm dozlatova nudle, které jsme postupně natočili na vidličku. Usmažené smotky nudlí odkládáme na papírovou utěrku, aby z nich okapal přebytečný olej.
  • 5
    Solamyl rozpustíme v 2 lžících vody, přilijeme ho do zeleninové směsi v pánvi a za stálého míchání vše vaříme, až směs zhoustne.
  • 6
    Usmažené nudle rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim zeleninovou směs a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.