Opékaný pstruh s mandlemi
35 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyPstruh
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMandle plátky
- 50gramůPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
51 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
652 mg
Vápník
34 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme pstruhy. Osolíme je, opepříme a obalíme v mouce.
- 2Na větší pánvi rozpálíme část másla a vložíme na něj pstruhy. Ztlumíme plamen a opékáme ryby z každé strany 10 minut.
- 3Na druhé pánvi mezitím rozehřejeme zbytek másla a na něm osmažíme mandlové lupínky dozlatova.
- 4Opečené pstruhy narovnáme na talíře a posypeme opečenými mandlovými lupínky. Zalijeme máslem a nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.