Opilá avokádová omáčka s kaviárem
40 min.
Ingredience
- Jíška
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1mililitrTabasco
- 1kusAvokádo
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůKaviár
- 40mililitrůVodka
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůKřen
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 10mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
619 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné avokádo nakrájíme na kostičky. Poté jej vložíme do kastrůlku a zalijeme zeleninovým vývarem. Vše přivedeme k varu. Směs avokáda a vývaru vaříme tak dlouho, dokud avokádo nezměkne. Poté vše rozmixujeme. K rozmixované směsi přimícháme smetanu. Nyní připravíme jíšku. Do rozpuštěného másla postupně vmícháme mouku. Jakmile se z mouky a másla vytvoří hladká kaše, chvíli ještě opečeme a poté přilejeme k vroucí avokádové směsi. Jakmile avokádová směs zhoustne, přimícháme k ní kaviár, vodku, citronovou šťávu, nastrouhaný křen. Vše dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a tabascem. Podáváme ke krabům, humrům či langustě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.