Opilý králík
120 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1,5kilogramyDivoký králík
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 80gramůŠalotka
- 300mililitrůVíno jablečné
- 30gramůPetržel - nať
- 30gramůEstragon
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 375gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
26 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme a naporcujeme. V pekáči rozehřejeme máslo
- 2s olejem. Když začne máslo pěnit, vložíme porce králíka a zprudka je smažíme. Vyndáme je děrovanou naběračkou a necháme okapat na papírových ubrouscích.
- 3Do výpeku dáme šalotky a zprudka je asi 3 minuty průběžně promícháváme a smažíme dozlatova. Přidáme houby a 3-4 minuty je smažíme, až změknou, občas zamícháme.
- 4Do pekáče vrátíme králíka, přilijeme víno, přidáme petržel, estragon, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a asi 1,5 hodiny podusíme v předehřáté troubě Maso udržujeme teplé. Odstraníme petržel a estragon. Povaříme, až omáčka zhoustne. Na závěr přilijeme smetanu a dobře prohřejeme.
- 5Omáčkou zalijeme porce králíka a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.