Orecchiette s čočkou
70 min.
Ingredience
- 4kusyCeler řapíkatý
- 200gramůČočka jedlá
- 2stroužkyČesnek
- 80mililitrůVíno bílé
- 400gramůTěstoviny Orecchiette
- 6litrůVoda pitná
- 20gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
21 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čočku, kterou jsme nechali namočenou přes noc, odložíme zatím stranou. Vezmeme 2 řapíky celeru, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Oloupeme česnek a cibuli. Slaninu s cibulí pokrájíme na kostičky.
- 2Ve středně velkém hrnci rozpálíme polévkovou lžíci oleje a při mírné teplotě na něm osmahneme slaninu, poté přidáme cibuli s plátky celeru a necháme zesklovatět. Krátce dusíme, přidáme čočku i s vodou. Ochutíme prolisovaným česnek, přilijeme víno, okořeníme solí a pepřem, podle potřeby dolijeme vodou, aby směs připomínala spíše polévku. Čočku vaříme zhruba 30 - 40 minut.
- 3Mezitím omyjeme zbytek celeru, nakrájíme ho na plátky a nať jemně nasekáme. Plátky celeru spolu s těstovinami vsypeme do čočky a vaříme 8 - 10 minut. Přidáme zbývající olivový olej, podle chutí dokořeníme solí a pepřem, rozdělíme na talíře a posypeme natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.