Orecchiette s čočkou

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
21 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku, kterou jsme nechali namočenou přes noc, odložíme zatím stranou. Vezmeme 2 řapíky celeru, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Oloupeme česnek a cibuli. Slaninu s cibulí pokrájíme na kostičky.
  • 2
    Ve středně velkém hrnci rozpálíme polévkovou lžíci oleje a při mírné teplotě na něm osmahneme slaninu, poté přidáme cibuli s plátky celeru a necháme zesklovatět. Krátce dusíme, přidáme čočku i s vodou. Ochutíme prolisovaným česnek, přilijeme víno, okořeníme solí a pepřem, podle potřeby dolijeme vodou, aby směs připomínala spíše polévku. Čočku vaříme zhruba 30 - 40 minut.
  • 3
    Mezitím omyjeme zbytek celeru, nakrájíme ho na plátky a nať jemně nasekáme. Plátky celeru spolu s těstovinami vsypeme do čočky a vaříme 8 - 10 minut. Přidáme zbývající olivový olej, podle chutí dokořeníme solí a pepřem, rozdělíme na talíře a posypeme natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.