Orecchiette s mušlemi a hráškem
60 min.
Ingredience
- 200gramůHrášek
- 60gramůPetržel - nať
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 2kusyŠalotka
- 350gramůTěstoviny Orecchiette
- 800gramůMušle slávky
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
28 g
Sacharidy
104 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupejeme šalotku a nasekáme. Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje a nasekáme šalotku a osmažíme. Přidáme hrášek, smažíme, přidáme sůl a pepř. Přilijeme horkou vodu a povaříme 10-12 minut.
- 2Mušličky scedíme, dáme do pánve, posypeme nasekanou petrželkou, zalijeme olejem a bílým vínem. Při střední teplotě necháme pod pokličkou otevřít. Vyloupeme ze skořápek a dáme do mísy. Skořápky vyhodíme. Jemně scedíme tekutinu, v níž se vařily, a uchováme.
- 3K měkkému hrášku přidáme vyloupané mušličky se 3-4 lžícemi uschované tekutiny z vaření a vše povaříme. Uvedeme do varu dostatečné mnosžtví vody, osolíme a dáme vařit těstoviny. Těstoviny al dente scedíme, promícháme s omáčkou s vyloupanými mušličkami a hráškem. Hotový pokrm posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.