Orecchiette s pestem a garnáty
45 min.
Ingredience
- 100gramůBazalka
- 350gramůTěstoviny Orecchiette
- 30gramůDýňová semínka
- 80gramůSýr Parmezán
- 50gramůSýr Čedar
- 150mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 300gramůGarnát obecný
- 1stroužekČesnek
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
970 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
54 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
418 mg
Postup přípravy
- 1Ocásky garnátů oloupeme, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Připravíme pesto. Omyjeme lístky bazalky a jemně osušíme. Oloupeme česnek, omyjeme a osušíme.
- 2Do mixéru dáme stroužek česneku a piniová semínka a rozmixujeme. Přidáme bazalku, sůl a rozmixujeme. Nalijeme do mixéru polovinu oleje a umixujeme na hladkou hmotu.
- 3Směs přendáme do mísy. Postupně vmícháme do pesta. Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme a dáme do těstovin.
- 4Do pánve nalijeme 2 lžíce oleje, který jsme si uschovali, rozehřejeme na 2-3 minuty. Osmažíme ocásky garnátů. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. Těstoviny uvaříme al dente, scedíme a promícháme s pestem. Vše promícháme s omáčkou s ocásky garnátů a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.