Ořechová jehněčí kýta
150 min.
Ingredience
- 80mililitrůOřechový olej
- 200gramůJehněčí kosti
- 120gramůMrkev kořen
- 120gramůCibule
- 4gramyTymián čerstvý
- 4gramyRozmarýn čerstvý
- 4gramyBazalka
- 300mililitrůVíno bílé
- 100gramůOřechy vlašské
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1kilogramJehněčí kýta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
50 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
- 2Necháme marinovat 48 hodin.
- 3Kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme do zhnědnutí, přidáme pokrájenou zeleninu a bylinky.
- 4Povaříme 10 minut, poté přilijeme polovinu vína a 150ml vody.
- 5Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 60 minut.
- 6Hotový vývar přecedíme a necháme vychladnout.
- 7Kýtu osmahneme na rozpálené pánvi a poté pečeme při 200°C 30 minut.
- 8Do vypečené šťávy z masa přilijeme vývar, zbytek vína a sekané ořechy.
- 9Osolíme a opepříme a povaříme 2 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.