Ořechová jehněčí kýta

150 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
50 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
  • 2
    Necháme marinovat 48 hodin.
  • 3
    Kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme do zhnědnutí, přidáme pokrájenou zeleninu a bylinky.
  • 4
    Povaříme 10 minut, poté přilijeme polovinu vína a 150ml vody.
  • 5
    Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 60 minut.
  • 6
    Hotový vývar přecedíme a necháme vychladnout.
  • 7
    Kýtu osmahneme na rozpálené pánvi a poté pečeme při 200°C 30 minut.
  • 8
    Do vypečené šťávy z masa přilijeme vývar, zbytek vína a sekané ořechy.
  • 9
    Osolíme a opepříme a povaříme 2 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.