Ořechové čatní
60 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 1lžíceČesnek
- 2lžíceMed včelí
- 1lžícePepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1lžíceOcet vinný červený
- 230gramůOřechy vlašské
- 225gramůRajčata
- 0,5lžíceChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme suroviny. Nakrájíme nadrobno cibuli, zvlášť nadrobno nakrájíme česnek, nadrobno nasekáme vlašské ořechy, rajčata a chilli papričku.
- 2Poté vložíme cibuli do pánve se středně rozehřátým olejem a za občasného míchání ji necháme zesklovatět. Dále přidáme česnek a opět mícháme zhruba 2 minuty. Přidáme vlašské ořechy a necháme opražit.
- 3Poté přimícháme 2 lžíce medu, chilli papričku, sůl, pepř, lžici octa a dobře promícháme. Za 2 minuty přimícháme rajčata a snížíme teplotu a za občasného míchání dusíme půl hodiny až 40 minut.
- 4Čatní můžeme servírovat hned anebo ho vložit do uzavřené nejlépe skleněné nádoby a v lednici uchovat několik dní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.