Ořechové pyré s žampiónovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 25gramůOřechy makadamové
- 25gramůOřechy vlašské
- 300gramůPastinák
- 1kusKarotka
- 1stroužekČesnek
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
- 0,25lžičkaSůl
- 0,25lžičkaKmín mletý
- 0,5lžíceKvasnicové vločky
- Salát z červené řepy
- 150gramůŘepa Červená Bio
- 1lžíceKřen
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 2lžičkySirup javorový
- 0,25špetkaSůl
- 2špetkyPepř citronový
- 1lžičkaOcet jablečný
- Žampionová omáčka
- 25gramůOřechy makadamové
- 25gramůOřechy vlašské
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,25špetkaSůl
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžičkaCitrónová šťáva
- 100mililitrůVoda pitná
- 3kusyŽampiony - sterilované
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
13 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Den předem si namočíme makadamové a vlašské ořechy do studené vody. Druhý den ořechy scedíme, vlašské ořechy oloupeme, oboje změklé ořechy pokrájíme, odložíme z nich 1/4 (na žampionovou omáčku) a ostatní dáme do mixéru. Oloupeme a omyjeme sladký pastinák, malou karotku, malý stroužek česneku a pokrájené suroviny dáme do mixéru. Přidáme sůl, mletý pepř, mletý kmín, kvasnicové vločky, kvalitní olej a vše rozmixujeme na hladké husté pyré.
- 2Pak si připravíme žampionovou omáčku: do mixéru nakrájíme na plátky očištěné žampióny, přidáme 50g namočených ořechů, olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu a vodu. Vše rozmixujeme dohladka, podle chuti omáčku dochutíme solí i pepřem.
- 3Pak připravíme salát z červené řepy: omytou a oloupanou řepu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Kousek křenu oloupeme, omyjeme, jemně nastrouháme a přidáme k řepě. Dochutíme ji olejem, sirupem, solí, pepřem a jablečným octem. Salát zlehka promícháme vidličkou.
- 4Kaši dáme na talíř, omáčku do omáčníku a salát z řepy dáme do misky. Vše podáváme tak, aby se mohla omáčka nalít na kaši podle chuti. Salát je příloha.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.