Ořechový dresing pro vegany
13 min.
Ingredience
- 3lžíceOřechy vlašské
- 3lžíceOřechy makadamové
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule lahůdková
- 2lžíceKerblík
- 2lžíceCeler - nať
- 1lžíceKvasnicové vločky
- 2,5lžíceCitrónová šťáva
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaPepř cayenský
- 5lžicOlej olivový extra panenský
- 0,5lžíceOcet jablečný
- 0,5lžičkaSůl bylinková
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
34 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
780 mg
Postup přípravy
- 1Vlašské a makadamové ořechy den předem namočíme do studené vody. Druhý den je promyjeme v sítu, pokrájíme na malé kousky a dáme je do mixéru. Očištěné stroužky česneku, posekáme, lahůdkovou cibuli, snítky kerblíku, celeru dáme do mixéru k ořechům. Ještě doložíme lžíci kvasnicových vloček, 1/2 lžíce jablečného octu, citrónovou šťávu, olivový olej, špetku zázvoru, špetku ostrého pepře a soli podle chuti. Vše rozmixujeme na jemný dresing.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.