Orientální rybí polévka

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
735 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sezam opražíme nasucho. Celer nakrájíme drobně, mrkev na nudličky, jarní cibulky našikmo. Platýse zbavíme kůže a rozkrájíme na kousky.
  • 2
    Vejce rozšleháme se sezamem a mírně osolíme. Pánev vytřeme olejem, rozehřejeme a vlijeme do ní vaječnou směs. Opékáme zprudka na silném ohni tak, aby se vejce uprostřed srazilo. Pánev odstavíme, omeletu necháme pár minut odležet. Poté ji svineme a nakrájíme na tenké nudličky.
  • 3
    Celer, mrkev, cibulky smícháme v hrnci s olejem, přikryjeme a dusíme na silném ohni 3 minuty. Špenát omyjeme, odstraníme z něj řapíky, necháme okapat a drobně nakrájíme.
  • 4
    Do podušené směsi vlijeme horký vývar, přidáme sójovou omáčku, platýse a špenát. Přikryjeme a vaříme 5 minut na silném ohni. Dle potřeby osolíme a opepříme.
  • 5
    Hotovou polévku servírujeme ve vyhřátých miskách ozdobenou nudličkami z omelety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.