Orientální rybí polévka
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaSezam - semena
- 60gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCeler řapíkatý
- 4kusyCibulka jarní
- 850mililitrůVývar zeleninový
- 4lžičkyOmáčka sojová světlá
- 250gramůPlatýz - filety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
735 mg
Postup přípravy
- 1Sezam opražíme nasucho. Celer nakrájíme drobně, mrkev na nudličky, jarní cibulky našikmo. Platýse zbavíme kůže a rozkrájíme na kousky.
- 2Vejce rozšleháme se sezamem a mírně osolíme. Pánev vytřeme olejem, rozehřejeme a vlijeme do ní vaječnou směs. Opékáme zprudka na silném ohni tak, aby se vejce uprostřed srazilo. Pánev odstavíme, omeletu necháme pár minut odležet. Poté ji svineme a nakrájíme na tenké nudličky.
- 3Celer, mrkev, cibulky smícháme v hrnci s olejem, přikryjeme a dusíme na silném ohni 3 minuty. Špenát omyjeme, odstraníme z něj řapíky, necháme okapat a drobně nakrájíme.
- 4Do podušené směsi vlijeme horký vývar, přidáme sójovou omáčku, platýse a špenát. Přikryjeme a vaříme 5 minut na silném ohni. Dle potřeby osolíme a opepříme.
- 5Hotovou polévku servírujeme ve vyhřátých miskách ozdobenou nudličkami z omelety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.