Orientálská hovězí pečeně

140 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
976 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso opláchneme, nakrájíme na kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na části tuku. Na tomto základě opečeme maso, zalijeme je trochou vlažné vody a přidáme utřený česnek a rajčatový protlak. Pod poklicí maso dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Nakonec omáčku procedíme.
  • 4
    Na zbývajícím tuku podusíme očištěné žampiony, rajčata a paprikové lusky, vše nakrájené na plátky nebo na širší nudle. Směs přidáme do omáčky.
  • 5
    Nakonec do omáčky přidáme červené víno a vorčestr, přisolíme ji a ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.