Orientálská hovězí pečeně
140 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 37,5gramůSlanina vepřová
- 50mililitrůVíno červené
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 150gramůTuk
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůRajčata
- 200gramůPaprikové lusky čerstvé
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůČesnek
- 900mililitrůVoda pitná
- 10mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
976 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme, nakrájíme na kusy, protkneme slaninou, osolíme a opepříme.
- 2Cibuli oloupeme, nasekáme a osmažíme na části tuku. Na tomto základě opečeme maso, zalijeme je trochou vlažné vody a přidáme utřený česnek a rajčatový protlak. Pod poklicí maso dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu.
- 3Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Nakonec omáčku procedíme.
- 4Na zbývajícím tuku podusíme očištěné žampiony, rajčata a paprikové lusky, vše nakrájené na plátky nebo na širší nudle. Směs přidáme do omáčky.
- 5Nakonec do omáčky přidáme červené víno a vorčestr, přisolíme ji a ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.