Osmažené sépie

25 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řádně omyté sépie osušíme čistou utěrkou. Nakrájíme na kolečka, smícháme mouku se solí a pepřem a dáme do větší misky.
  • 2
    Nakrájená těla sépií a chapadla postupně obalíme v mouce, přebytečnou mouku sklepeme.
  • 3
    Na velké pánvi rozpálíme olej a kolečka sépií v něm postupně obalíme po dobu 2-3 minut z každé strany. Hotová vyjmeme vidličkou a okapeme na papírové utěrce, kterou jsme si dali na talíř. Uchováme teplé.
  • 4
    Chapadla smažíme z každé strany asi minutu.
  • 5
    Naservírujeme, posypeme petrželkou a pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.