Osmažené sépie
25 min.
Ingredience
- 1kilogramSépie
- 50gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůOlej olivový
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
39 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Řádně omyté sépie osušíme čistou utěrkou. Nakrájíme na kolečka, smícháme mouku se solí a pepřem a dáme do větší misky.
- 2Nakrájená těla sépií a chapadla postupně obalíme v mouce, přebytečnou mouku sklepeme.
- 3Na velké pánvi rozpálíme olej a kolečka sépií v něm postupně obalíme po dobu 2-3 minut z každé strany. Hotová vyjmeme vidličkou a okapeme na papírové utěrce, kterou jsme si dali na talíř. Uchováme teplé.
- 4Chapadla smažíme z každé strany asi minutu.
- 5Naservírujeme, posypeme petrželkou a pokapeme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.