Osso bucco alla milenese

115 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
751 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí nožičky pokrájíme na plátky cca 4 cm silné, omotáme kolem dokola provázkem. Poprášíme moukou smíchanou s trochou soli a pepře.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, olej a přidáme česnek. Poté vložíme maso a opékáme 15 minut. Vše zalijeme vínem, přidáme bobkový list, nové koření a skořice. Pánev zakryjeme a vaříme na mírném plameni 15 minut.
  • 3
    Poté přilijeme 125 ml vody a necháme opět vařit 55 minut. Dle potřeby doléváme vodu. Hotové maso vyndáme na talíř, odebereme česnek a bobkový list.
  • 4
    Do omáčky po masu vmícháme citrónovou kůru, petrželku a 1 stroužek nasekaného česneku. Vše osolíme a opepříme a necháme 2 minuty povařit do zhoustnutí.
  • 5
    Do pánve k omáčce vrátíme maso, necháme prohřát a ihned servírujeme zdobené dílky citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.