Osso bucco alla milenese
115 min.
Ingredience
- 500gramůTelecí nožičky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůVoda pitná
- 60mililitrůOlej olivový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 1špetkaNové koření mleté
- 1špetkaSkořice mletá
- 12gramůCitronová kůra
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 24gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
751 mg
Postup přípravy
- 1Telecí nožičky pokrájíme na plátky cca 4 cm silné, omotáme kolem dokola provázkem. Poprášíme moukou smíchanou s trochou soli a pepře.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, olej a přidáme česnek. Poté vložíme maso a opékáme 15 minut. Vše zalijeme vínem, přidáme bobkový list, nové koření a skořice. Pánev zakryjeme a vaříme na mírném plameni 15 minut.
- 3Poté přilijeme 125 ml vody a necháme opět vařit 55 minut. Dle potřeby doléváme vodu. Hotové maso vyndáme na talíř, odebereme česnek a bobkový list.
- 4Do omáčky po masu vmícháme citrónovou kůru, petrželku a 1 stroužek nasekaného česneku. Vše osolíme a opepříme a necháme 2 minuty povařit do zhoustnutí.
- 5Do pánve k omáčce vrátíme maso, necháme prohřát a ihned servírujeme zdobené dílky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.