Osso buco - telecí morková kost
165 min.
Ingredience
- 4kusyTelecí kosti
- 1kusCibule
- 200mililitrůVíno bílé
- 1litrHovězí vývar základní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
652 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí kosti s morkem (nejlépe lýtkové) po obou stranách osolíme a zlehka obalíme v hladké mouce.
- 2V hrnci rozpustíme máslo a maso na něm restujeme po obou stranách. Dbáme, abychom maso nikde nepropíchli, vytekla by šťáva.
- 3K opečenému masu přidáme nasekanou cibuli, trochu vývaru a ještě chvíli restujeme. Přilijeme víno a necháme je odpařit. Znovu přilijeme trochu vývaru. Pod pokličkou vše dusíme 1-1,5 hodiny.
- 4K měkkému masu přidáme jemně nakrájený česnek, citronovou kůru a petržel i s natí. Vše promícháme a necháme do podávání odpočinout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.