Ostrá křenová omáčka
10 min.
Ingredience
- 1lžíceOcet vinný
- 2lžíceLimetková šťáva
- 70gramůStrouhanka
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceKřen
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaHořčice Dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
693 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V misce za pomoci ručního šlehače ušleháme do tuha šlehačku. Křen omyjeme, očistíme a najemno nastrouháme.
- 2V míse smícháme ocet, limetkovou šťávu, strouhanku, dijonskou hořčici a necháme 60 minut odležet v chladničce.
- 3Mísu se směsí vyjmeme z chladničky a opatrně vmícháme šlehačku, křen, cukr, sůl a pepř. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.