Ostrá masová směs na topinky
16 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová kýta
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyFeferony
- 2kusyKapie
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 2špetkyChilli koření mleté
- 1,5lžíceKečup ostrý
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
32 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso z kýty nebo "falešné" svíčkové omyjeme a pokrájíme na nudličky. Cibuli s česnekem očistíme. Cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek nasekáme nadrobno. Feferonky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a drobně pokrájíme. Nakládané kapie pokrájíme na nudličky.
- 2V míse maso promícháme se solí, pepřem a maizenou. V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme dozlatova 2-3 minuty. Pak přimícháme cibuli, feferonky, chilli, 1,5 lžíce ostrého kečupu a nakonec kapii. To vše restujeme jen 1-2 minuty.
- 3Pikantní směs použijeme teplou i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.