Ostrá omáčka ze španělské kuchyně
10 min.
Ingredience
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika červená
- 3kusyRajčata
- 20mililitrůVíno červené
- 40mililitrůOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
20 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata a česnek oloupeme a nakrájíme spolu s červenou a zelenou paprikou na menší kousky. Dáme je do misky a mixérem rozmixujeme. Do omáčky přidáme červené víno, které jsme smíchali s olejem.
- 2Nakonec omáčku podle vlastní chuti dochutíme solí, pepřem a opět promícháme.
- 3Hotovou omáčku vlejeme do vhodné uzavíratelné nádoby a odložíme do lednice vychladit a odležet. Těsně před podáváním studenou omáčku porcujeme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.