Ostrá polévka s jogurtem
50 min.
Ingredience
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor mletý
- 2kusyChilli paprička sušená
- 2lžíceKečup ostrý
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 500gramůFazole červené sterilované
- 200gramůJogurt bílý
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, přidáme připravenou cibuli, kterou za stálého míchání opečeme dozlatova, potom přidáme česnek, nasekanou chilli papričku, nastrouhaný zázvor, posypeme skořici a vše chvilku opékáme. Přimícháme kečup, vysypeme rajčata, fazolky, zalijeme vodou, zamícháme a pod poklici vaříme přibližně 30 minut.
- 2Před dokončením vaření polévku dochutíme solí a pepřem. Mačkadlem na brambory rozmačkáme fazole a rajčata, ale ne všechny, jen aby se zahustila polévka.
- 3Připravenou polévku rozdělíme na hluboké talíře a na každou porci položíme lžíci jogurtu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.