Ostrá rybí polévka
40 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 400gramůOkouník mořský
- 80mililitrůOlej olivový
- 2kusyPaprika zelená
- 2kusyPaprika červená
- 130mililitrůVíno bílé
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 25gramůCukr třtinový
- 25gramůPepř cayenský
- 2kusyBobkový list
- 15gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Papriky očistíme, odstraníme semínka a bílá žebra a nakrájíme na tenké proužky.
- 2Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, přidáme papriky a vše osmahneme. Podlijeme vínem, zeleninovým vývarem, dochutíme zbývajícím kořením a necháme asi 20 minut pozvolna vařit.
- 3Nakonec ochutíme citrónovou šťávou a cukrem, zmírníme příkon tepla. Rybí filety očistíme, nakrájíme na menší kousky a necháme ve vývaru asi 10 minut táhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.