Ostravská kapustnice
80 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová plec
- 1hrstHouby sušené
- 250gramůKlobása vepřová
- 200gramůZelenina kořenová
- 100gramůZelí kysané
- 1lžíceJíška instantní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
720 mg
Postup přípravy
- 1Omyté vepřové maso vaříme v osolené vodě spolu s houbami a klobásou 30-40 minut. Maso a klobásu potom nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce. Přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, kysané zelí a vše vaříme doměkka.
- 2Polévku nakonec zahustíme jíškou a ještě chvíli povaříme. Ochutíme pepřem, solí, prolisovaným česnekem a majoránkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 22. 2. 2017
Ostravská kapustnice
Klasika
Anonymní uživatel
čt 23. 2. 2017
Ostravská kapustnice
Miluji všechny polévky s kysaným zelí.