Ostré cavatappi se sépiemi a hráškem
35 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Cavatappi
- 250gramůHrášek
- 2kusySépie
- 1kusŠalotka
- 1kusChilli paprička
- 200mililitrůVývar rybí
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme nadrobno šalotku a papričku a orestujeme na oleji. Ze sépií odstraníme vnitřnosti, vyřízneme oči a zobáček nacházející se mezi chapadly. Opatrně vyjmeme i váčky s černí, abychom je neroztrhli. Pečlivě omyjeme.
- 2Hrášek dáme na pánev se šalotkou a vaříme pod pokličkou, přitom podléváme vývarem.
- 3Sépie nakrájíme na proužky a přidáme k hrášku, když je v polovině doby varu. Tymián a petrželku nadrobno nasekáme a dáme stranou. Sépiovou čerň, která se nacházela ve váčcích, rozředíme troškou vývaru a podlijeme omáčku chvíli předtím, než k ní přidáme scezené těstoviny uvařené ,a1 dente". Dobře promícháme těstoviny s omáčkou a okořeníme nasekaným tymiánem a petrželkou. Za pomoci větší kulaté formičky upravíme na talíř a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.