Ostré čočkové ragú
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyChilli paprička
- 30gramůRozmarýn čerstvý
- 50mililitrůOlej olivový
- 150gramůČočka jedlá
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 150gramůRajčata
- 5gramůSůl
- 15gramůMed včelí
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 20mililitrůOcet ze šampaňského - Balsamic
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
16 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Chilli papričky rozdrobíme. Rozmarýn omyjeme a oklepeme, otrháme jehličky a nasekáme je.
- 2V hrnci rozehřejeme olej a na středním ohni na oleji podusíme mrkev s cibulí, česnekem, chilli a rozmarýnem. Čočku přimícháme tak, aby byla pokrytá tukem. Přilijeme vývar a zakryté necháme na mírném ohni zhruba 45 minut vařit, dokud čočka nebude měkká (ale ne příliš). V případě potřeby přidáme vodu.
- 3Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme, přimícháme je k čočce a jenom ohřejeme. Pokrm ochutíme solí, medem a balzamikovým octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.