Ostré cuketové bramboráčky
32 min.
Ingredience
- Bramboráčky
- 300gramůCuketa
- 2kusyChilli paprička
- 2kusyČesnek
- 1lžíceMajoránka čerstvá
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4lžíceOlej slunečnicový
- Příloha
- 200gramůOkurka salátová
- 2kusyRajčata
- 1kusCibule červená
- 0,5lžičkaSůl bylinková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cuketu omyjeme, osušíme, nahrubo nastrouháme a dáme do mísy. Chilli papričky omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nasekáme nadrobno. Očištěný česnek utřeme. Čerstvou majoránku omyjeme, vodu setřepeme, lístky odrhneme a přidáme k cuketě, ze které slijeme vodu. Přidáme chilli, česnek, mouku, sůl, pepř, smetanu, vejce a směs důkladně promícháme.
- 2Omyjeme salátovou okurku hadovku s rajčaty a zeleninu nakrájíme na silnější kolečka. Očistíme červenou cibuli a také ji pokrájíme na kolečka.
- 3V pánvi si rozpálíme olej. Cuketovou směs nabereme lžící, v pánvi vytvarujeme malé kulaté bramboráčky, které usmažíme dozlatova z každé strany. Horké dáme na talíře, ozdobíme je cibulí, plátky okurky s rajčaty, které ochutíme bylinkovou solí a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.