Ostré jehněčí kotletky
50 min.
Ingredience
- 400gramůJehněčí kotlety
- 250gramůJogurt bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 3stroužkyČesnek
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
29 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
152 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme bílý jogurt, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, chilli koření, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme.
- 2Naklepané kotletky do této směsi vložíme tak, aby byly všechny ponořené. Je lepší nechat maso uležet v lednici přes noc, aby bylo křehčí, ale stačí nechat marinovat po dobu 30 minut.
- 3Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje smažíme kotletky po obou stranách 10 minut.
- 4Jako přílohu můžeme podávat bramborové hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.