Ostré krevety s rigatoni
35 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyChilli paprička
- 80gramůCibulka jarní
- 750gramůKrevety tygří - loupané
- 300gramůSalsa rajčatová
- 375mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 25gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 500gramůTěstoviny Rigatoni
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
931 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
40 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente" a scedíme.
- 2Drcený česnek, nasekané chilli papričky a kolečka cibulky opékáme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty dozlatova. Přidáme krevety a podusíme je asi 5 minut, až změní barvu. Vmícháme salsu a smetanu a přivedeme k varu. Potom omáčku zvolna vaříme 3-5 minut, až mírně zhoustne. Těstoviny rozložíme na talíře, polijeme omáčkou a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.