Ostrovní rajčatová polévka
45 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 8kusůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžícePetržel - nať
- 1litrHovězí vývar základní
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceCeler - nať
- 4krajíceVeka
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a 2 stroužky česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme spařená, oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata zbavená semínek a chvíli podusíme.
- 2Když jsou rajčata měkká, zalijeme je vývarem, přidáme nasekané natě, špetku tymiánu a vše povaříme asi 15 minut. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Veku nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, potřeme zbylým prolisovaným česnekem a podáváme jako vložku do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.