Ostružinová omáčka
15 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr krupice
- 200gramůOstružiny
- 75mililitrůRum
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOmáčka hnědá univerzální (UHO)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Ostružiny přebereme, omyjeme a necháme okapat. Smícháme s cukrem a citronovou šťávou.
- 2Přivedeme k varu 325ml vody s rumem, přidáme ostružiny a asi 5min provaříme. Poté rozmixujeme, vmícháme základní hnědou omáčku, ochutíme solí a pepřem.
- 3Omáčku podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.