Ostružinová sladká omáčka
35 min.
Ingredience
- 500gramůOstružiny
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžíceCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 1kusVanilkový lusk
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3mililitryPomerančová šťáva
- 50mililitrůLikér ostružinový
- 0,5špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
29 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a opláchnuté ostružiny dáme do kastrůlku s vodou. Ostružiny rozmačkáme. Přisypeme cukr, vanilkový cukr, vložíme vanilku. Za občasného promíchání ovoce rozvaříme. Pudinkový prášek vsypeme do smetany, dobře rozkvedláme a vlijeme k ostružinám. Stále mícháme, dochutíme pomerančovou šťávou. Směs vaříme tak dlouho, aby zhoustla na středně hustou omáčku.
- 2Stáhneme ze sporáku, podle vlastní chuti přidáme sůl a zamícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.