Ostružinová sladká omáčka

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
29 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a opláchnuté ostružiny dáme do kastrůlku s vodou. Ostružiny rozmačkáme. Přisypeme cukr, vanilkový cukr, vložíme vanilku. Za občasného promíchání ovoce rozvaříme. Pudinkový prášek vsypeme do smetany, dobře rozkvedláme a vlijeme k ostružinám. Stále mícháme, dochutíme pomerančovou šťávou. Směs vaříme tak dlouho, aby zhoustla na středně hustou omáčku.
  • 2
    Stáhneme ze sporáku, podle vlastní chuti přidáme sůl a zamícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.