Ostružinový koláč s mascarpone

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme vanilkový cukr, přidáme máslo a rozetřeme. Přisypeme špetku soli, mouku, strouhanou citronovou kůru, přidáme 2 žloutky a vypracujeme těsto. Nakonec přilijeme trochu mléka a zapracujeme do těsta. Dáme na mrazák na 1 hodinu uležet.
  • 2
    Formu vymažeme tukem, těsto vyválíme na plát o velikosti formy, vložíme do ní a formu dáme do silně vyhřáté trouby péct asi na 12-15 minut. Koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
  • 3
    Mezitím si připravíme krém. Do mísy vložíme mascarpone, přisypeme vanilkový cukr, přidáme smetanu, trochu grappy a vyšleháme hladký krém. Rozetřeme rovnoměrně na vychladlý piškot, posypeme ostružinami, pokapeme sirupem a dáme do lednice vychladit.
  • 4
    Vychlazený koláč naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.