Ostružinový koláč s mascarpone
30 min.
Ingredience
- Náplň
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůCukr vanilka
- 40mililitrůGrappa
- 350gramůOstružiny
- 40mililitrůSirup malinový
- 500gramůMascarpone
- Těsto
- 125gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 260gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCitronová kůra
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30mililitrůMléko polotučné
- 25gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme vanilkový cukr, přidáme máslo a rozetřeme. Přisypeme špetku soli, mouku, strouhanou citronovou kůru, přidáme 2 žloutky a vypracujeme těsto. Nakonec přilijeme trochu mléka a zapracujeme do těsta. Dáme na mrazák na 1 hodinu uležet.
- 2Formu vymažeme tukem, těsto vyválíme na plát o velikosti formy, vložíme do ní a formu dáme do silně vyhřáté trouby péct asi na 12-15 minut. Koláč vyjmeme a necháme vychladnout.
- 3Mezitím si připravíme krém. Do mísy vložíme mascarpone, přisypeme vanilkový cukr, přidáme smetanu, trochu grappy a vyšleháme hladký krém. Rozetřeme rovnoměrně na vychladlý piškot, posypeme ostružinami, pokapeme sirupem a dáme do lednice vychladit.
- 4Vychlazený koláč naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.