Ostrý biftek
185 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová panenka
- 4špetkySůl
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 1decilitrVoda pitná
- 200gramůSmetana
- 1lžičkaMajoránka
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1kusCitrony
- 4špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
11 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
168 mg
Postup přípravy
- 1Bifteky osolíme, opepříme, lehce naklepeme. Vložíme do vhodné nádoby a v lednici necháme tři hodiny odležet. V pánvi na rozpáleném sádle opékáme po obou stranách 5 minut. Měkké bifteky vybereme z pánve a rozdělíme na jednotlivé talíře.
- 2Do výpeku přidáme na tenké plátky pokrájený česnek a drobně nasekanou chilli papričku. Zalijeme trochou vody, promícháme, stáhneme ze sporáku. Do výpeku opatrně za stálého míchání vlijeme smetanu, posypeme majoránkou. Zamícháme a omáčkou polijeme talíře s bifteky. ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu, s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.