Ostrý hovězí špíz
50 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso zadní
- 250gramůKlobása uzená
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1kusPaprika červená
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2lžíceKečup
- 200gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 5lžicOlej olivový
- 5gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
25 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Hrášek slijeme a necháme v sítu okapat. Klobásu nakrájíme na kolečka. Rýži uvaříme doměkka v dostatečném množství osolené vody.
- 2Hovězí maso nakrájíme na plátky, opepříme, osolíme a střídavě s kolečky klobásy napichujeme na grilovací jehly nebo dřevěné špejle.
- 3Ve zapékací míse rozpálíme olej, na něm špízy s masem opečeme prudce ze všech stran, a poté dáme doměkka dusit do trouby, předehřáté na 200°C. V případě potřeby podléváme vývarem, občas během dušení obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
- 4V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zpěníme nakrájenou cibuli, ke které přidáme chilli koření. Potom přisypeme nakrájenou papriku a hrášek, přidáme kečup a necháme přikryté dusit. Když je paprika měkká, přimícháme uvařenou rýži a prohřejeme.
- 5Rýži rozdělíme na porce na talíře a přidáme k nim upečené maso na jehle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.