Ostrý květákový nákyp

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Po okapání drobně nakrájíme.
  • 2
    Na 30 g másla osmahneme jemně pokrájenou papriku a hříbky, nakrájené na plátky. Vmícháme mouku, osmahneme ji, zalijeme mlékem, vaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Zbylým máslem vymastíme nákypovou formu, urovnáme do ní polovinu květáku, posypeme polovinou nastrouhaného sýra, přidáme nasekané feferonky. Vše přelijeme polovinou omáčky. Postup ještě jednou opakujeme. Nakonec nákyp opepříme.
  • 4
    Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.