Ostrý květákový nákyp
65 min.

Ingredience
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 150gramůSýr Gouda 45%
- 2kusyFeferony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4decilitryMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůHříbky čerstvé
- 600gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do měkka. Po okapání drobně nakrájíme.
- 2Na 30 g másla osmahneme jemně pokrájenou papriku a hříbky, nakrájené na plátky. Vmícháme mouku, osmahneme ji, zalijeme mlékem, vaříme do zhoustnutí.
- 3Zbylým máslem vymastíme nákypovou formu, urovnáme do ní polovinu květáku, posypeme polovinou nastrouhaného sýra, přidáme nasekané feferonky. Vše přelijeme polovinou omáčky. Postup ještě jednou opakujeme. Nakonec nákyp opepříme.
- 4Pečeme v mírně vyhřáté troubě.
- 5Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.