Ostrý vaječný dip
25 min.
Ingredience
- 4decilitryVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 0,5lžičkaSůl
- 4lžičkyCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 2špetkyPepř cayenský
- 4decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
107 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je 9 - 10 minut. Poté je zchladíme pod tekoucí vodou, oloupeme a vyjmeme žloutky, které prolisujeme přes jemné síto do mísy. Přidáme k nim dva čerstvé syrové žloutky, lžičku práškové hořčice, půl lžičky soli, 4 lžičky cukru, půl lžičky bílého pepře, 2 špetky caynského pepře a vše dobře promícháme. Pak po kapkách přimícháme lžíci octa a nakonec vyšlehanou smetanu. Před podáváním dip necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.