Ostrý vaječný dip

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
40 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
107 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku ve 4 dl vody uvaříme 2 vejce natvrdo. Vaříme je 9 - 10 minut. Poté je zchladíme pod tekoucí vodou, oloupeme a vyjmeme žloutky, které prolisujeme přes jemné síto do mísy. Přidáme k nim dva čerstvé syrové žloutky, lžičku práškové hořčice, půl lžičky soli, 4 lžičky cukru, půl lžičky bílého pepře, 2 špetky caynského pepře a vše dobře promícháme. Pak po kapkách přimícháme lžíci octa a nakonec vyšlehanou smetanu. Před podáváním dip necháme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.