Ostrý zelný salát
45 min.
Ingredience
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 100gramůHouby čerstvé
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 4kusyPepř černý celý
- 700gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 0,5decilitrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
96 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté zelí nakrájíme na čtverečky, spaříme vařící vodou, scedíme a po okapání dáme do hlubší mísy.
- 2Na oleji osmahneme zrnka pepře, odstavíme, vmícháme chilli koření a ihned přecedíme na zelí.
- 3Očištěné houby nakrájíme na plátky, podusíme v troše vody a necháme okapat. Očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky a spolu s houbami přidáme k zelí.
- 4Salát osolíme, osladíme, okyselíme a dobře promícháme. Necháme chvíli v chladu proležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.