Osvěžující pórková polévka
40 min.
Ingredience
- 200gramůPórek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 50gramůCibule
- 50gramůBrambory
- 50gramůSýr Lučina - termizovaný
- 1špetkaSůl
- 10gramůPažitka
- 1,25litryVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
992 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si jemně nasekanou cibuli a pórek nakrájený na tenká kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli, přidáme pórek a necháme lehce zrůžovět, pak vsypeme nakrájené brambory a další 2 minuty zvolna opékáme. Přidáme vývar, osolíme a za občasného míchání vaříme až brambory změknou.
- 3Polévku odstavíme, rozmixujeme a po zchladnutí dáme ještě řádně vychladit do lednice.
- 4Před podáváním ozdobíme jednotlivé porce kopečkem lučiny a sekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.