Osvěžující pórková polévka

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
992 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si jemně nasekanou cibuli a pórek nakrájený na tenká kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli, přidáme pórek a necháme lehce zrůžovět, pak vsypeme nakrájené brambory a další 2 minuty zvolna opékáme. Přidáme vývar, osolíme a za občasného míchání vaříme až brambory změknou.
  • 3
    Polévku odstavíme, rozmixujeme a po zchladnutí dáme ještě řádně vychladit do lednice.
  • 4
    Před podáváním ozdobíme jednotlivé porce kopečkem lučiny a sekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.