Ovarová polévka
145 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 0,3gramNové koření celé
- 2litryVoda pitná
- 500gramůVepřová hlava
- 30gramůSůl
- 0,6gramMajoránka
- 0,3gramPepř černý celý
- 13,3gramůPolévkové koření
- 145gramůJečné kroupy
- 13,3gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
440 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou hlavu pečlivě očistíme a opláchneme. Zalijeme ji vodou, mírně osolíme, uvedeme do varu, přidáme nové koření a pepř, cibuli, oloupaný a rozkrájený česnek a zvolna vaříme, až maso změkne.
- 2Vývar scedíme hustým cedníkem, přidáme drcenou majoránku a pod poklicí vaříme zvolna nejméně 20 minut. Maso zbavíme kosti a nakrájíme na menší kostičky.
- 3Kroupy pečlivě přebereme a propláchneme. V dostatečném množství mírně osolené vody je uvaříme doměkka, propláchneme je studenou vodou a okapané zalijeme trochou vývaru z masa. Nakrájené maso k nim přidáme.
- 4Nakonec vývar z masa mírně dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
- 5Směs masa a krup vkládáme do polévky až při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 14. 7. 2019
Ovarová polévka
Vynikající😋