Ovarová polévka

145 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
440 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou hlavu pečlivě očistíme a opláchneme. Zalijeme ji vodou, mírně osolíme, uvedeme do varu, přidáme nové koření a pepř, cibuli, oloupaný a rozkrájený česnek a zvolna vaříme, až maso změkne.
  • 2
    Vývar scedíme hustým cedníkem, přidáme drcenou majoránku a pod poklicí vaříme zvolna nejméně 20 minut. Maso zbavíme kosti a nakrájíme na menší kostičky.
  • 3
    Kroupy pečlivě přebereme a propláchneme. V dostatečném množství mírně osolené vody je uvaříme doměkka, propláchneme je studenou vodou a okapané zalijeme trochou vývaru z masa. Nakrájené maso k nim přidáme.
  • 4
    Nakonec vývar z masa mírně dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
  • 5
    Směs masa a krup vkládáme do polévky až při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 14. 7. 2019
Ovarová polévka
Vynikající😋