Ovarová polévka s kroupami
110 min.
Ingredience
- 2,5litryVoda pitná
- 80gramůVepřové srdce
- 1kusVepřový jazyk
- 1kusVepřová slezina
- 100gramůJátra vepřová
- 2kusyCibule
- 2kusyBobkový list
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5lžíceMajoránka
- 2stroužkyČesnek
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 8gramůNové koření celé
- 10gramůPepř černý celý
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 0,5kusVepřová hlava
- 0,5šálekKroupy ječné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
30 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Polovinu vepřové hlavy dobře očistíme, omyjeme a dáme do většího hrnce se studenou vodou. Přidáme omyté vepřové vnitřnosti: srdce, jazyk a kousek sleziny. Přidáme celou oloupanou cibuli, bobkové listy, celý pepř, nové koření a vaříme přibližně 60 minut. Přibližně po 45 minutách vaření přidáme do polévky omytá játra.
- 2Dobře promyjeme kroupy, petrželku opláchneme pod tekoucí vodou a drobně ji pokrájíme.
- 3Vývar z masa scedíme a použijeme k uvaření polévky. Maso a vnitřnosti pokrájíme na kousky.
- 4Do čistého vývaru (1,2 l) dáme vařit kroupy s majoránkou. Vaříme je přibližně 25–30 minut.
- 5Mezitím si oloupeme cibuli s česnekem, drobně pokrájíme a na lžíci sádla ji zpěníme dozlatova a přidáme ke kroupám. Před dovařením krup vrátíme do polévky pokrájené maso, polévku osolíme, ochutíme pepřem, přimícháme petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.