Ovarová polévka s pohankou
85 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová hlava
- 200mililitrůVepřová krev
- 60gramůPohanka
- 50gramůSádlo škvařené
- 50gramůCibule
- 30gramůČesnek
- 3gramyPepř černý mletý
- 4gramyPepř černý celý
- 15gramůSůl
- 5gramůMajoránka
- 1500mililitrůVoda pitná
- 400gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou hlavu očistíme a omyjeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2Hlavu vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř a přivedeme k varu. Vaříme doměkka. Hlavu vyjmeme, obereme maso a nakrájíme ho na menší kousky. Do vývaru nasypeme pohanku a necháme vařit. Cibuli v pánvi na sádle osmahneme dorůžova, přidáme do polévky spolu s česnekem, majoránkou, mletým pepřem, vrátíme do polévky nakrájené maso, přilijeme pomalu krev, důkladně promícháme a dovaříme.
- 3Polévku podáváme horkou s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.