Ovarové maso s jablkovým křenem
130 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové koleno
- 1kusCibule
- 1lžičkaPepř černý celý
- 2lžičkySůl
- 2kusyJablka
- 100gramůKřen
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
52 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso vložíme do vroucí osolené vody, přidáme pepř, oloupanou cibuli a zvolna vaříme asi 90 minut. Uvařené maso vyjmeme z vývaru a po vychladnutí vykostíme. Nakrájíme na porce a zalijeme částí vývaru, ve kterém maso před podáváním krátce povaříme. Oloupaná, na kousky nakrájená jablka podusíme doměkka a prolisujeme sítem. Vmícháme nastrouhaný křen, ochutíme octem, cukrem a zředíme trochou vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.