Ovčí sýr nakládaný s paprikou
20 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika zelená
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1kusPetržel - nať
- 1špetkaKmín římský
- 120mililitrůOlej olivový
- 4lžíceOcet vinný červený
- 430gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
65 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
870 mg
Cukr
934 mg
Postup přípravy
- 1Ovčí sýr nakrájíme na kostky o průměru asi 2 cm. Papriky rozpůlíme, zbavíme semínek, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Ocet rozmícháme s olivovým olejem.
- 2Oloupané stroužky česneku i opláchnutý koriandr a petrželovou nať nasekáme najemno. Promícháme s paprikou, kmínem a solí, a poté vmícháme do směsi oleje a octa.
- 3Do připravené marinády klademe kostky ovčího sýra a necháme uležet v chladničce asi 12 hodin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.