Ovesná kaše se sýrem
15 min.
Ingredience
- 1000mililitrůMléko plnotučné
- 150gramůOvesné vločky
- 1špetkaSůl
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžícePažitka
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do hrnce, vsypeme ovesné vločky, špetku soli a zvolna přivedeme za stálého míchání k varu. Uvaříme kaši, do které vmícháme nastrouhaný sýr. Když se sýr roztaví, kaši odstavíme z plotny a omastíme ji kouskem másla. Nakonec vmícháme prolisovaný česnek a majoránku. Při podávání každou porci posypeme nakrájenou pažitkou. Kaši můžeme podávat se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.